Vakantie? Blijf actief!

Zomer, dat betekent voor de meeste mensen: vakantie! Bijtanken op een relaxte, ontspannen manier en even weg van je werk, thuis en dagelijkse bezigheden. Op naar zon, zee of bergen en alles net even wat rustiger aan.

Een prima voornemen uiteraard, je wilt immers het liefst zo min mogelijk stress en drukte en vooral genieten van de vrije tijd. Stress is namelijk een aanjager van veel lichamelijke klachten en een vakantie of een periode weg kan deze aanzienlijk verminderen. 

Echter, we zien dat tijdens de vakantie de fysieke activiteit ook vaak omlaag gaat. Combineren we dit met een ander eet- en drinkpatroon dan kan dit een averechts effect hebben op de algehele gesteldheid. En dat is nu precies het tegenovergestelde van wat we met een vakantie willen bereiken!

Zorg er daarom voor dat je tijdens de vakantie niet helemaal stil komt te vallen. Houd een deel van je dagelijkse of wekelijkse fysieke activiteiten intact. Als je thuis drie keer per week hardloopt, verken dan in ieder geval eens per week (hard)lopend de vakantieomgeving. Houd je van fietsen? Huur een fiets en ga er een dag op uit. Prima manieren om fit te blijven, calorieën te verbruiken en wat extra’s te zien van de omgeving. Maar er zijn natuurlijk meer manieren om fit te blijven tijdens de vakantie, het is aan jou de keuze hoe je dat doet.

Onze fysiotherapeuten kunnen je uiteraard ook tips en/of oefeningen meegeven die makkelijk uit te voeren zijn tijdens de vakantie. Alvast een fijne vakantie, we zien graag iedereen fit en uitgerust terug!