Shockwavetherapie

Shockwavetherapie

Een chronische ontsteking, kalkafzetting of spierknoop/triggerpoint kan veel pijn veroorzaken. Extracorporale Shockwave Therapie (ESWT), kortweg Shockwave genoemd, is een bewezen effectieve behandelmethode welke in dit soort gevallen uitkomst kan bieden.

Fysiotherapeuten passen de methode toe voor het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat die vaak zijn ontstaan door eerdere schade of langdurige overbelasting. Door middel van geluidsgolven, die met precisie op de pijn plek worden gericht, wordt de stofwisseling geactiveerd en de zelfhelende werking van ons lichaam versneld. Doordat de klacht op weefselniveau kan worden aangepakt neemt de pijn af. Kortom, Shockwave stimuleert hiermee het herstel, vermindert de pijn en verbetert de uiteindelijk de beweeglijkheid.

Shockwave therapie kan worden ingezet bij chronische (min. 3 maanden) klachten als:
- Tennis- of golferselleboog
- Pijnlijke nek, schouder en/of rug (langdurige klachten en bijna altijd op zelfde plek)
- Schouderklachten met of zonder verkalking
- Pijn rondom knie of enkel
- Langdurige achillespees-problemen
- Hielspoor of langdurige pijn onder de voetzool

Binnen onze praktijk zijn Peter van Rossum en Hans Theunissen gespecialiseerd in shockwave therapie en aangesloten bij de NVMST.

Wilt u een afspraak maken voor shockwave of heeft u een vraag? Of bent u aan het oriënteren na een verwijzing van uw huisarts of specialist? Wij helpen u graag telefonisch verder via 045 – 750 11 58.

Voor meer informatie over Fysiotherapie kunt u ook terecht op de website van De Fysiotherapeut