Schouderklachten

Schouderklachten

Iedereen heeft wel eens last van pijn in de schouder. Schouderklachten ontstaan plotseling of geleidelijk en kunnen meerdere oorzaken hebben. De meest voorkomende zijn:- Blessure; - Een val of botsing; - Frozen shoulder; - Overbelasting; - Repeterende beweging; - Slijmbeursontsteking; - Slijtage; - Spanning en/of stress; - Verkeerde (werk)houding.Het is belangrijk om niet te lang met schouderklachten te blijven rondlopen. De pijn kan namelijk uitstralen naar de schouderbladen, nek en rug maar ook naar armen, elleboog en zelfs vingers. Dit kan een beperking geven van de dagelijkse activiteiten en het functioneren.Fysiotherapie helpt bij schouderklachten. Er wordt samen met de fysiotherapeut gekeken naar het juiste gebruik van de schouder en/of arm. Daarnaast wordt door middel van manueel therapeutische technieken en specifieke oefeningen gewerkt aan meer kracht in de schouderspieren. Ook kan de therapeut helpen bij het voorkomen van de terugkeer van schouderklachten.
Fysiotherapie Heerlerbaan is aangesloten bij Het Schoudernet Oostelijk Zuid-Limburg en werkt samen met orthopeden uit diverse ziekenhuizen. Patiënten met specifieke schouderklachten worden vanuit de specialist naar ons verwezen. Denk dan bijvoorbeeld aan: 
- Aandoeningen aan het sleutelbeen (fractuur/luxatie); - Fracturen; 
- Frozen shoulder; 
- Impingement; 
- (In)stabiliteit
; - Peesaandoening
: - Regionale schouderproblematiek; 
- Slijmbeursontsteking (bursitis); 
- Thoracic Outlet Syndroom (TOS).Binnen Fysiotherapie Heerlerbaan is Peter van Rossum gespecialiseerd in schouderklachten en lid van het Schoudernetwerk. Uiteraard kunnen de overige fysiotherapeuten in onze praktijk u ook helpen met (de meeste van) deze klachten.Herkent u zich in bovenstaande? Of bent u aan het oriënteren na een verwijzing van uw huisarts of specialist? Of heeft u een vraag? Wij helpen u graag telefonisch verder via 045 – 750 11 58.Voor meer informatie over Fysiotherapie kunt u ook terecht op de website van De Fysiotherapeut of Het Schoudernetwerk