Over Fysiotherapie Heerlerbaan

Welkom bij
Fysiotherapie Heerlerbaan!

Fysiotherapie Heerlerbaan heeft al ruim 30 jaar ervaring met het bieden van hulp bij lichamelijke klachten. We staan bekend om een breed scala aan behandelingen, specialisaties en vooral aandacht voor u als patiënt.

Onze praktijk werkt uitsluitend met gediplomeerde therapeuten welke ieder hun eigen specialisaties hebben. Hierdoor kunt u met (bijna) alle bewegingsproblemen bij ons terecht. We begeleiden u naar het maximaal behaalbare resultaat en zijn specialist op het gebied van bewegen.

Wilt u weten wat fysiotherapie voor u kan betekenen? Dan kunt u zich bij ons aanmelden. Hiervoor heeft u geen verwijzing nodig. We zorgen dat u zo snel mogelijk wordt uitgenodigd voor een eerste 'screening'. Tijdens deze intake neemt de fysiotherapeut met u de klacht(en) door om te beoordelen of en hoe wij u verder kunnen helpen.

Fysiotherapie Heerlerbaan werkt samen met verschillende collega-praktijken, huisartsen en specialisten in de regio. Dit geeft ons de mogelijkheid gebruik te maken van elkaars expertise om uw behandeling nog beter af te stemmen. Sommige klachten vragen immers om een bredere aanpak of goede nazorg.

Onze praktijk is aangesloten bij:
- Schoudernetwerk;
- NVMST;
- NVFL;
- Claudicanionet;
- ChronischZorgNet;
- Pijnrevalidatie Limburg.

Maak kennis met ons:
De volgende collega's stellen zich graag aan u voor:

Zorgverzekeraars & Vergoeding

Wist u dat u niet altijd een verwijzing nodig heeft voor een fysiotherapie behandeling? Fysiotherapie wordt niet standaard vergoed vanuit de basisverzekering maar wel vanuit de meeste aanvullende verzekeringen. Dit heet ‘directe toegankelijkheid’ en maakt de drempel voor u als patiënt wat lager voor het maken van een afspraak.Het is een uiteraard persoonlijke keuze om aan aanvullende verzekering af te sluiten. Overweeg bij het maken van deze keuze dus goed of u wel of niet gebruik denkt te (gaan) maken van de fysiotherapeut en welke dekking eventueel aansluit bij uw wensen.Onze praktijk heeft met bijna alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Indien u verzekerd bent voor fysiotherapie worden de behandelingen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar ingediend. Mochten uw behandelingen niet vergoed worden dan betaalt u de behandelingen zelf.Het kan soms verwarrend zijn of fysiotherapie vergoed wordt nadat u bent verwezen door de huisarts of specialist. Vooral als het om een chronische indicatie gaat en u wellicht aanspraak kunt maken op vergoeding vanuit de basisverzekering. Wij kunnen u hierover desgewenst meer informatie geven.

Beweegprogramma's

Fysiotherapie Heerlerbaan biedt twee beweegprogramma's:

- COPD
- Oncologie

Veel zorgverzekeringen hebben een apart budget voor het volgen van een beweegprogramma. Informeer naar de mogelijkheden bij uw zorgverzekeraar.

MijnZorgApp

Bent u onder behandeling van één van de therapeuten van Fysiotherapie Heerlerbaan, dan kunt u gebruik maken van MijnZorgApp.

MijnZorgApp is uw digitale afsprakenkaart:
- U kunt zien wanneer uw volgende afspraak gepland staat
- U krijgt een reminder voor uw afspraak
- Mocht uw verhinderd zijn, dan kunt u zich via MijnZorgApp afmelden voor uw afspraak
- Huiswerkoefeningen van uw therapeut kunt u hier raadplegen
- Lees het laatste nieuws van onze praktijk
- Veilig videobellen met uw therapeut

MijnZorgApp is een dienst van The Health Train B.V.