Oncologische fysiotherapie

Oncologische fysiotherapie

Oncologie fysiotherapie richt zich op de fysiotherapeutische behandeling en coaching van patiënten met kanker. De oncologisch fysiotherapeut is speciaal opgeleid en behandelt de bewegingsproblemen die door kanker zelf of als gevolg van de operatie, radiotherapie, chemotherapie, medicijnen of medische behandelingen zijn ontstaan.

De fysiotherapeutische behandelingen kunnen eventueel al in een vroeg stadium worden ingezet, ter voorbereiding op een operatie of chemotherapie. De oncologiefysiotherapeut weet wat kanker en de behandeling hiervan met uw lichaam doet en tegen welke beperkingen u aan kunt lopen. Gezond eten en bewegen biedt tegenwicht en versterkt het lichaam.

Elke vorm van kanker vereist een individueel behandelplan en vooral heel veel persoonlijke aandacht. De fysiotherapeut maakt samen met u, de specialist, huisarts en diëtist een zo goed mogelijk plan, waarbij oefentherapie centraal staat.

De therapie richt zich met name op:
- Begeleiding tijdens en na de behandeling
- Verbeteren conditie, spierkracht en uithoudingsvermogen
- Herstel van vermoeidheid (verkrijgen energie en een goede nachtrust)
- Verbeteren bewegingsbeperkingen
- Verminderen lymfoedeem
- Hervatten dagelijkse activiteiten
- Herwinnen zelfvertrouwen, weerbaarheid en het krijgen van een nieuwe balans

Binnen Fysiotherapie Heerlerbaan is Linda Storms gespecialiseerd in oncologische fysiotherapie en aangesloten bij Onconet, Tegenkracht en Fit4Surgery.

Herkent u zich in bovenstaande? Of bent u aan het oriënteren na een verwijzing van uw huisarts of specialist? En kunt u ook bij ons terecht zonder verwijzing? Of heeft u een andere vraag? Wij helpen u graag telefonisch verder via 045 – 750 11 58.

Voor meer informatie over Fysiotherapie kunt u ook terecht op de website van De Fysiotherapeut of Fysiotherapie en Kanker