Nek- of schouderpijn? Kussen op maat!

Nek- of schouderpijn na het slapen? Dat kan het gevolg zijn van een verkeerde slaaphouding of het soort kussen dat u gebruikt. Uiteraard kunt u bij Fysiotherapie Heerlerbaan terecht met dit soort klachten, maar u kunt zelf ook wat doen!

Nekklachten zijn in sommige gevallen te voorkomen of verminderen door de oorzaak aan te pakken. Een van die oorzaken kan dus een verkeerd kussen zijn. Uw hoofd en nek brengen namelijk elke nacht vele uren op het kussen door. Het is dan ook belangrijk om een hoofdkussen met zorg te kiezen. Een kussen dat uw hoofd en nek niet goed ondersteunt kan leiden tot gespannen nekspieren. Hierdoor krijgt u vervolgens weer nekpijn.

Ons advies is om één stevig kussen te gebruiken. Te zachte kussens laten het hoofd zakken, terwijl te harde vullingen of meerdere kussens uw nek te ver de andere kant op laten buigen. Het is dus zeker de moeite waard om u goed te laten informeren welk hoofdkussen voor u het beste is.

Fysiotherapie Heerlerbaan is officieel meetpunt voor Kussen Op Maat en kan u desgewenst helpen met het aanmeten van het juiste kussen.

Meer weten? Bel dan naar ☎ 045-7501158