Medicijnen over? Niet in het riool!

Water is gezond en een van de belangrijkste voedingsstoffen van de mens. Wist u dat het zelfs belangrijker is voor ons lichaam dan eten?

Water heeft talloze positieve effecten op onze lichamelijke gesteldheid. Denk bijvoorbeeld aan minder hoofdpijn, een gezonde en mooiere huid, betere stoelgang en nier werking, het is een natuurlijke bloeddrukverlager en de perfecte brandstof voor het verkrijgen van meer energie.

We kunnen dan ook niet zonder schoon drinkwater. Vandaar dat het goed is om stil te staan bij de gevolgen van medicijngebruik voor (het zuiveren van) ons drinkwater.

Medicijnresten kunnen namelijk een negatief effect hebben op organismen in water en de bereiding van schoon drinkwater moeilijk maken. Zeker 90-95% van de medicijnresten in het water is afkomstig van gebruik van medicijnen. Daarnaast is een deel afkomstig door het verkeerd weggooien van medicatie. Men spoelt het weg via de gootsteen of het toilet waardoor het in ons riool terecht komt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Lever daarom medicijnen in bij de apotheek!

Hoe?
· Doosjes: lever alleen de strips in
· Flacons en tubes: verwijder het etiket voor uw privacy
· Lege glazen flacons: mogen in de glasbak
· Gebruikte naalden: altijd in een naaldencontainer