McKenzie therapie

McKenzie therapie

Bij de McKenzie methode, ook wel bekend als Mechanische Diagnose en Therapie (MDT), wordt aan de hand van een uitgebreid bewegingsonderzoek een nauwkeurige diagnose gesteld van de mechanische klacht. Hierna wordt er een bijbehorend behandelplan opgesteld met een oefenschema dat (thuis) op frequente basis uitgevoerd moet worden.

Het doel van deze therapie is om de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar er ook voor te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren.

McKenzie therapie is voornamelijk effectief bij klachten gerelateerd aan wervelkolom en ledematen en geschikt voor mensen met bijvoorbeeld lage rug-, nek- en schouderklachten. De therapie is een integrale aanpak van klachten van het bewegingsapparaat en is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde principes. Wanneer deze volledig begrepen en opgevolgd worden, kan de therapie zeer succesvol zijn.

Binnen Fysiotherapie Heerlerbaan is Annette Lowis gespecialiseerd in McKenzie therapie, maar uiteraard kunnen de andere fysiotherapeuten u ook helpen met klachten aan het bewegingsapparaat.

Wilt u meer weten over deze therapie? Of bent u aan het oriënteren na een verwijzing van uw huisarts of specialist? Of heeft u een andere vraag? Wij helpen u graag telefonisch verder via 045 – 750 11 58.

Voor meer informatie over Fysiotherapie kunt u ook terecht op de website van De Fysiotherapeut.