Specialisaties Fysiotherapie

Gediplomeerde en ervaren medewerkers

Vanaf 1 januari 2006 is fysiotherapie voor iedereen direct toegankelijk. U hebt nu geen verwijzing meer nodig van uw huisarts. U kunt zich bij ons aanmelden, waarna u zo snel mogelijk wordt uitgenodigd voor een eerste 'screening'. Dit houdt in dat de fysiotherapeut met u de klacht(en) doorneemt om te beoordelen of u in onze praktijk aan het juiste adres bent of dat de therapeut het raadzaam vindt toch eerst de huisarts te consulteren.

De behandelingen worden rechtstreeks gedeclareerd bij uw ziektekostenverzekering. Wij hebben een contract met vrijwel alle zorgverzekeraars in Nederland. De onkosten worden verder met uw verzekering afgehandeld.

Bij Fysiotherapie Heerlerbaan kunt u terecht voor:

 • Fysiotherapie
 • Manuele Therapie
 • Sportfysiotherapie
 • COPD-revalidatie. Oftewel ademhalingstherapie. Hierbij worden kracht en uithoudingsvermogen verbeterd bij cliënten met longklachten.
 • Hartrevalidatie
 • Craniofasciaal therapie: Het opheffen van bewegingsblokkades tussen de schedelbeenderen en de bindweefsellagen door middel van mobilisatietechnieken. Dit geldt voor cliënten die vaak hoofdpijn hebben of mensen die op hun hoofd zijn gevallen.
 • Bindweefselmassage. Dit is gericht op het hele lichaam. Door middel van massagetechnieken worden inwendige organen (blaasorganen, darmstelsels, bloedbanen, nieren) via de huid beïnvloed. Hierdoor verbetert de functie van het orgaan.
 • Lymfdrainage / oedeemtherapie, therapie: massagetechnieken waarbij het vocht wordt weggedreven.
 • Bekkenbodemtherapie / urine-incontinentie
 • Therapie bij kaak- en aangezichtspijnen
 • Ontspanningstherapie / psychomatische fysiotherapie: cliënten met een burnout, angsttoestanden of psychische stoornissen. Voor het beheersen van de ademhaling (ook ademhalingstherapie).
 • Tapen/bandageren (dit zet een gewricht op slot)
 • Medical Taping Concept (ondersteunt de beweging met behulp van een soort pleister).
 • Kinderfysiotherapie

Specialisten bij Fysiotherapie Heerlerbaan

Fysio Heerlerbaan Heerlen

Bert Gerits 
fysiotherapeut

Heeft de opleiding fysiotherapie in Heerlen gevolgd en is na zijn afstuderen in Duitsland gaan werken. Hij was daar werkzaam in een grote praktijk met bijbehorend fitnesscentrum en een ambulant revalidatiecentrum. Sinds 2000 is hij weer terug in Heerlen. In de laatste 10 jaar heeft hij zich gespecialiseerd in de revalidatie van hart-, vaat- en longpatiënten (COPD) en is erkend fysiotherapeut in het claudicationetwerk. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van knieklachten volgens de McConnell-methode.

Fysio Heerlerbaan

Cocky Huisman
fysiotherapeute

Studeerde in 1982 af aan de academie voor fysiotherapie te Leeuwarden. Sindsdien grotendeels werkzaam geweest in Duitsland vooral op het gebied van de geriatrie/neurologie.
Sinds 2002 gespecialiseerd in lymfdrainage-oedeemtherapie en bekkenbodemtherapie.

Manuele Therapie Heerlen

Monique Moonen
fysiotherapeute

In 2001 afgestudeerd aan de opleiding fysiotherapie te Heerlen. Sinds 2005 werkzaam op de Heerlerbaan als fysio- en oedeemtherapeute. In 2005 heeft zij de opleiding manuele lymfdrainage volgens Vodder afgerond. Tevens is ze in 2011 afgestudeerd als kinderfysiotherapeute.

Sportfysiotherapie

Peter van Rossum
fysiotherapeut

Studeerde af aan de academie voor lichamelijke opvoeding in Tilburg. Hij vervolgde zijn studie aan de academie voor fysiotherapie in Utrecht. Na het afronden van deze studie heeft hij 10 jaar in verschillende praktijken in Duitsland gewerkt. Ondertussen heeft hij Osteopathie in Gent gestudeerd. Ook heeft hij zich in Sportfysiotherapie gespecialiseerd.

Manueeltherapeut Fysiotherapie

Gemma Stevens
fysiotherapeute

Is afgestudeerd aan de academie voor fysiotherapie in Heerlen en werkt al sinds 1976 op de Heerlerbaan. In de loop van de jaren heeft ze zich gespecialiseerd op het gebied van de psychosomatiek. Ze geeft relaxatietherapie bij hyperventilatie en spanningsgerelateerde pijnklachten. Zij is geregistreerd als psychosomatisch therapeut

Fysiotherapie trainingstherapie

Linda Storms
fysiotherapeute

Heeft eveneens de opleiding fysiotherapie aan de Hoge school te Heerlen gevolgd. In 2005 rondde ze haar opleiding tot manueeltherapeut volgens het Maitland concept succesvol af. 
Ze heeft verschillende jaren werkervaring met de medische trainingstherapie. Bovendien is ze gespecialiseerd in de behandeling van hoofdpijn- en kaakklachten.

Ostheopathie Heerlen

Hans Theunissen
fysiotherapeut

Is in 1983 afgestudeerd aan de academie voor fysiotherapie in Arnhem. Sindsdien was hij werkzaam in Duitsland, waar hij 24 jaar een eigen praktijk heeft gehad. Hans is gespecialiseerd in manuele therapie en podologie. Door een nauwe samenwerking met het Klinikum Aachen heeft hij veel ervaring met traumapatiënten. Momenteel studeert hij osteopathie in Antwerpen.