De zorgpremies voor 2023 zijn bekend!

De zorgpremies voor 2023 zijn bekend!

Nu het einde van het jaar weer nadert staat het kiezen van een zorgverzekering weer op onze ‘to do list’. Wat verandert er in 2023 voor uw zorgverzekering? Hoe hoog wordt de premie van de basisverzekering en welke vergoeding voor fysiotherapie zit er in uw aanvullende verzekering?

Veel mensen maken gebruik van fysiotherapie. Het is alleen niet altijd even duidelijk wanneer deze wel en niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Als startpunt is het belangrijk om te weten dat de Rijksoverheid bepaalt bij welke klachten fysiotherapie vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Echter, vergoeding vanuit de basisverzekering wil niet zeggen dat een aanvullende verzekering niet nodig is! Als u in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de basisverzekering ontvangt u deze in de meeste gevallen pas vanaf de 21e behandeling. Dat betekent dat de eerste 20 behandelingen zelf betaald moeten worden. Deze kunnen (deels) verrekend worden met een aanvullende verzekering, heeft u deze niet dan betaalt u de behandelingen zelf.

De beslissing om een aanvullende verzekering af te sluiten blijft uiteraard een persoonlijke keuze. Het is wel aan te raden om hier ieder jaar kritisch naar te kijken, het kan u namelijk een hoop geld besparen! Online vergelijkingssites als Geld.nl, Zorgwijzer, Independer en de Consumentenbond kunnen u een eind op weg helpen.

U heeft nog even de tijd, maar houdt de volgende deadlines in de gaten:
Het opzeggen van uw huidige zorgverzekering kan tot en met 31 december 2022.
Tot 31 januari 2023 kunt u vervolgens een nieuwe zorgverzekering afsluiten.